Bezoek Straatsburg

In welk land ligt Straatsburg, dat is misschien wel de belangrijkste vraag in de geschiedenis van de stad. Het antwoord op die vraag is sinds 1945 Frankrijk. Voor 1945 zijn er vele oorlogen om het gebied gevoerd en is de stad vaak van machthebber gewisseld.

Vóór de tweede wereldoorlog was de stad in Franse handen, dit als gevolg van het Verdrag van Versailles. Dit verdrag dat Duitsland na de eerste wereldoorlog werd opgelegd, was een doorn in het oog van de Duitsers. Dit maakte dat, toen in de tweede wereldoorlog Straatsburg werd ingenomen, de Duitsers met de harde hand regeerden. Het was verboden om Frans te praten en het Franse volkslied te zingen, fluiten of op een andere manier uit te beelden. Een overtreding van deze regel kon eindigen in de doodstraf. Ik kan nog veel schrijven over de geschiedenis van Staatsburg, maar je zult het toch echt zelf moeten ontdekken!

Niet alleen de geschiedenis is de moeite waard, de binnenstad is werkelijkwaar geweldig. Er hangt een fijne sfeer die versterkt wordt door de vele studenten, de prachtig gebouwen en de grote hoeveelheid terrasjes! Op deze terrasjes kan je heerlijke, lokale gerechten eten. Deze zul je wederom echt zelf moeten ontdekken!

Straatsburg in het kort


Land: Frankrijk; achste stad kwa inwoners
Reistijd: Met de auto rijdt je in 6,5 uur naar het centrum van de stad. Vlieg vanaf een Nederlandse luchthaven in iets meer dan 1 uur naar Straatsburg.
Taal: Frans, veel mensen verstaan/spreken ook Duits.
Inwoners stad: +/- 280 duizend
Valuta: Euro


Weer in Straatsburg

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temp. °C45111619222524201595
Neerslag372429244143453521213245

Delen: