Posted on

Duitsland en kerstmarkten. Twee woorden die hand in hand met elkaar gaan. Kerstfans uit Duitsland en ver daarbuiten bezoeken ieder jaar één (of meer!) van de vele kerstmarkten in Duitsland. Dit jaar hebben wij een bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Münster.

De kerstmarkten in het kort


Periode: Van 27 november 2023 tot 23 december 2023
Locatie: Münster, Noordrijn-Westfalen

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 12:00 – 20:00
Vrijdag en zaterdag: 11:00 – 21:00
Zondag: 11:00 – 20:00

Tip: Zorg voor voldoende contant geld!

Met de auto naar Münster

Met de auto kan je in ongeveer 2,5 uur vanuit Utrecht naar Münster rijden. Let op dat je de navigatie instelt op Münster Westfalen, er is namelijk nog een andere Münster in Duitsland! In Münster zijn er verschillende parkeergelegenheden. Wij hebben de auto bij de Universiteit geparkeerd, hier betaal je bij uitrijden €13,- voor de hele dag. Vanaf de Universiteit is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Münster. Bereken hier de benzinekosten.

Met de trein naar Münster

Ga je liever met de trein? Er zijn meerdere opties om met de trein naar Münster te gaan. De snelste route is door de trein naar Enschede te pakken en vanuit daar over te stappen op de regionale trein naar Münster. Vanaf Enschede is het nog ongeveer 1 uur met de trein. Een andere optie is de IC Berlijn vanuit Amsterdam naar Rheine nemen en daar over te stappen op de trein naar Münster. Vanaf Amsterdam doe je er ongeveer 3,5 uur over. Treinkaarten heb je al vanaf €19,-.

De kerstmarkten van Münster

Kerstmarkt Rathaus

We beginnen direct met de grootste en oudste kerstmarkt van Münster, de plek waar het allemaal begon. Lekker eten, veel verschillende kraampjes en een draaimolen! Wij kwamen hier binnen en gingen uiteraard direct aan de glühwein! Even warm worden. De kerstmarkt vind je bij het stadhuis van Münster.

Rathaus Münster
Onderweg naar de kerstmarkten

Aegidii Kerstmarkt

Deze kerstmarkt kan je het beste bezoeken wanneer de zon al gedoofd is. Overdag ziet het pleintje er wat sfeerloos en verlaten uit, maar ‘s avonds als alle lampjes aan gaan wordt het hier super gezellig. Deze kerstmarkt wordt gekenmerkt door de 6 meter hoge houten piramide die midden op het plein is uitgestald!

De Giebelhüüskesmarkt

De jongste (en kleinste) kerstmarkt van Münster, maar dat maakt het absoluut niet minder gezellig! Hier vind je de meeste eten- en drinkkraampjes en is dus de perfecte plek voor een pitstop om weer even op temperatuur te komen. Deze kerstmarkt vind je op steenworpafstand van de Dom van Münster en staat tussen Schlossplatz en Domplatz.

Glühwein drinken
Even bijkomen met warme glühwein

De lichtmarkt

De Lichtmarkt sluit vrijwel direct aan op de kerstmarkt bij het Rathaus en vind je bij de St. Lamberti kerk. Hier vind je veel handgemaakte cadeautjes voor de kerst, denk aan tollen, poppen en kerstkaarten. De perfecte plek om vast wat kerstinkopen te doen!

X-MS kerstmarkt

De meest unieke kerstmarkt van Münster. Deze markt staat vol met lokale ondernemers die lokale producten aanbieden. Verder vind je hier ook kunstenaars die de meest prachtige kunstwerken voor je uitzetten. Als je echt iets unieks zoekt moet je in het Spiekerhof zijn!

Kerststalletje Kerstmarkt Münster
Een ‘kerststalletje’

Al met al zijn er ruim 300 kraampjes verspreidt over de verschillende kerstmarkten en is er genoeg te doen om een paar uur rond te lopen. Elke zaterdagavond is er live muziek op de Prinzipalmarkt.

Haal alles uit je bezoek aan de kerstmarkt van Münster

  • De kerstmarkten zijn van 27 november tot 23 december dagelijks geopend. Maandag tot en met donderdag van 12:00 tot 20:00, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 21:00 en op zondag van 11:00 tot 20:00.
  • Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt, bij veel kraampjes kan je nog niet pinnen!
  • Op de kopjes voor de warme chocolademelk en glühwein zit statiegeld! Lever je kopje in om het geld terug te krijgen.
  • Wil je de stad echt goed leren kennen? Ga op pad met een local!
  • Verblijf in het Stadthotel Münster voor een hotel midden in het historisch centrum van Münster.

Lees alle actuele informatie op de site van de gemeente Münster.

Delen: