Bezoek Thessaloniki

In Europa kennen we vele steden met een geweldige geschiedenis, de ene nog mooier en dramatischer dan de andere. Deze steden zijn dan ook wereldberoemd en worden elk jaar door miljoenen toeristen bezocht. Ben jij iemand die zich wilt mengen tussen de lokale bevolking en niet constant omringt wil zijn met toeristen, dan lijkt het soms alsof je in Europa alleen maar door de bergen kan wandelen. Dat is leuk, maar af en toe een citytrip kan ook niet missen. Wat nou als er een stad is met een interresante geschiedenis, een hele vriendelijke lokale bevolking en ook nog eens heerlijk eten? Waarschijnlijk denk je nu dat ik gek ben, dus stel ik je maar snel voor aan Thessaloniki.

De stad ligt in de Griekse regio Macedonie. Vanaf de kade kan je de berg Olympus zien. Deze berg is voornamelijk bekend als de plek waar de Griekse mythologie ontstaan is. Als de zon ondergaat, tekent de berg zich af tegen de horizon, dit resulteert in één van de mooiste zonsonderganen die ik ooit gezien heb. Zoals eerder al vertelt, is er ook heerlijk eten. In Ladadika District vind je talloze restaurantjes waar je kan genieten van de echte Griekse cuisine! Wil je Griekenland beleven? Beleef Thessaloniki!

Thessaloniki in het kort


Land: Griekenland; tweede stad kwa inwoners
Reistijd: Vlieg vanaf een Nederlandse luchthaven in iets minder dan 3 uur naar Thessaloniki.Vanaf de Duitse luchthavens vlak over de grens ben je er ongeveer 20 minuten sneller.
Taal: Grieks
Inwoners stad: +/- 320 duizend
Inwoners metropool: 900 duizend
Valuta: Euro


Het weer in Thessaloniki

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temp. °C81114192428323226201510
Neerslag363544193330171828343530

Delen: