Posted on

Vlindertuinen en botanische tuinen, persoonlijk vind ik het helemaal niks. De grootste ergenis ligt in het eindeloze: lopen, stilstaan, lopen, stilstaan. Doe mij maar gewoon een wandeling door mooie bossen en langs hoge bergen! Toen afgelopen zomer in Frankrijk werd gezegd “Laten we naar de vlindertuin gaan”, was ik het hier dan ook niet mee eens. Op een erg warme dag gingen we er dan toch echt naartoe, dit onder het nodige gemopper. Eenmaal daar verstomde het gemopper, want wat een prachtige beestjes vlogen daar rond!

Een aantal feitjes!


De vlinders: Door de tuin vliegen honderden soorten. Een paar bekende soorten die je kan tegenkomen zijn de blauwe Morpho, de Uilvlinder, de enorme Atlasvlinder (Attacus Atlas) en de Greta Oto.
Ligging: De tuin ligt aan de grote weg tussen Die en Solaure-en-Diois. Vanaf Die is het 3 minuutjes, vanaf Chátillon-en-Diois en Luc-en-Diois is het iets meer dan 10 minuten, Vanaf Crest is het een prachtige route en ben je er met een klein half uur!
Talen: Frans en de receptioniste kon redelijk Engels.
Openingstijden Van april tot juni: 10 tot 12 en 14 tot 17. In juli en augustus van 10 tot 18 en in September hetzelfde als in mei.
Benodigde tijd: Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt! Wij waren zo’n 45 á 60 minuten binnen.
Valuta: Euro

Waar is de Atlasvlinder?

Deze vraag heeft nog nooit iemand gesteld in de vlindertuin. De Atlasvlinder heeft op zijn grootst een spanwijdte van 25 tot 30 centimeter, onmisbaar dus. Nadat we bijgekomen waren van de Atlasvlinder kwamen we de volgende verrassing tegen, de Morpho.
Blauwe vleugels en ontzettend snel, helaas is deze fotogenieke vlinder nauwelijks op de foto krijgen. Met zijn felle kleur is het de populairste vlinder in de tuin. Naast deze twee soorten zijn er nog heel veel andere vlinders, hieronder vind je een gallerij met de mooiste!

Is de Jardin des Découvertes het waard om te bezoeken?

Ja, ondanks dat ik van te voren er heel weinig zin in had ben ik blij verrast! De sfeer is er leuk, je kan het hele proces van hoe vlinders goeien zien en de vlinders komen zelfs bij je zitten! Is de Jardin des Découvertes de mooiste vlindertuin van Frankrijk?? Vergeleken met andere waar ik geweest ben wel. Ten slotte is het echt een aanrader om te doen met kinderen.

Delen: