Posted on

Er zijn veel vakantiegangers die jaarlijks afreizen naar één van de Spaanse eilanden, waaronder Fuerteventura. Natuurlijk moet je dan een vliegvakantie boeken. Je vliegt naar Fuerteventura Airport, ook wel El Matorral Airport genoemd. De luchthaven mag jaarlijks meer dan 5,5 miljoen passagiers verwelkomen. Het vliegveld beschikt over 24 gates en verschillende vertreklounges. Hieronder kom je meer weten over Fuerteventura Airport!

Auto huren op Fuerteventure Airport

Er zijn passagiers die enkel op Fuerteventura Airport overstappen en afreizen naar een andere bestemming. De meeste reizigers kiezen juist voor een zonvakantie op het eiland. In dat geval kan het handig zijn om een auto te huren op Fuerteventura Airport. Je hebt de keuze uit verschillende bekende autoverhuurbedrijven, waaronder Hertz en Avis. Het fijne is dat je online een auto kan boeken en deze direct voor je klaarstaat bij aankomst op Fuerteventura Airport. Vergelijk online de prijzen en kies voor de beste deal.

Hotels in de omgeving van Fuerteventure Airport

Er zijn geen hotels te vinden in de directe omgeving van Fuerteventura Airport. Echter is het een toeristische bestemming en zijn er tal van hotels beschikbaar op het eiland. Je kan binnen enkele minuten een hotel bereiken, bijvoorbeeld het Elba Lucia Sport & Suite Hotel, Aparthotel La Piramide en Hotel El Mirador. Lees eerst even de reviews door en start aan de zoektocht naar de beste prijs!

Taxi reserveren

Fuerteventura Airport ligt op slechts vijf kilometer afstand van Puerto del Rosario. Je kan het centrum eenvoudig bereiken met een taxi. Een taxiritje van de luchthaven naar de stad kost dan ook ongeveer €12,50. De prijzen zijn wellicht wat hoger als je op een onbegrijpelijk tijd reist, bijvoorbeeld diep in de nacht. Wij raden je aan om nu alvast een taxi te reserveren, de chauffeur staat je dan al op te wachten op de luchthaven. Zeker in de zomermaanden kan het namelijk erg druk zijn op Fuerteventura Airport.

Openbaar vervoer

Een taxi op Fuerteventura Airport is zeer betaalbaar, maar je kan ook nog goedkoper naar de stad reizen. Er vertrekken dagelijks om de 30 minuten bussen naar Puerto del Rosario. Het busstation ligt op 15 minuten afstand van de luchthaven. Een ritje met de bus kost slechts €1,50! Het kan op zondagen en feestdagen langer duren voordat een bus vertrekt. In dat geval raden wij een taxi aan op Fuerteventura Airport.

Vliegen met prijsvechters

Het fijne van Fuerteventura Airport is dat er ook veel prijsvechters op deze bestemming vliegen. Je kan bijvoorbeeld vanaf diverse luchthavens in Nederland afreizen naar het Spaanse eiland, bijvoorbeeld met Iberia, Lufthansa, EasyJet en RyanAir. Eveneens de grote luchtvaartmaatschappijen vliegen op Fuerteventura Airport! Lees ook onze blog over goedkope vliegtickets scoren!

Jable VIP lounge

Het is mogelijk om toegang te kopen tot de Jable VIP Lounge op Fuerteventura Airport. Je kan voor een bedrag van ongeveer €30,00 toegang krijgen tot de lounge. De Jable VIP Lounge is dagelijks geopend van 06:00 uur tot 21:00 uur. Je kan in alle rust genieten van de voorzieningen, waaronder een televisie, onbeperkt frisdranken en alcoholische dranken en kosteloos internet.

Delen: