Posted on

Wij kijken allemaal uit naar de welverdiende vakantie! De voorpret begint voor sommige al vroeg, want de vliegtickets moeten worden geboekt. De zoektocht naar de ideale vakantiebestemming kan beginnen. Eenmaal gevonden is het zaak om de beste deal te scoren, oftewel goedkope vliegtickets te boeken. En juist daarvoor hebben wij enkele tips genoteerd, misschien dat die je flink wat geld kunnen gaan besparen!

Vroegtijdig vliegtickets kopen

De eerste tip is vrij logisch en bekend! Het is zaak om zo vroeg mogelijk de tickets te kopen, want dan geniet je van de beste deals. Je kan de meeste vliegtickets al enkele maanden van te voren kopen. Mocht je toch wat langer willen wachten, boek de tickets dan ongeveer zes weken voor vertrek. De last-minute tickets zijn tegenwoordig weer een stuk duurder en dat is zonde.

Val niet in trucjes van de aanbieders

De meeste ticketsites proberen ervoor te zorgen dat jij niet twijfelt, maar direct toeslaat en overgaat op de aankoop van de vliegtickets. Dat doen zij bijvoorbeeld door aan te geven dat er nog maar enkele tickets beschikbaar zijn of een bepaalde vliegroute ongekend populair is. Dat kan bij sommige bezoekers van de site voor een tijdsdruk zorgen. Geloof ons, het is allemaal onzin. Val niet in deze doorzichtige trucjes en blijf kalm verder zoeken naar de goedkoopste vliegtickets.

Vlieg op een ongebruikelijke tijd

Er zijn maar weinig reizigers die graag vroeg in de ochtend in het vliegtuig stappen. Vrij logisch, want je moet ook nog afreizen naar het vliegveld en dus in de late uurtjes opstaan. Het is wel een goedkopere optie als jij vliegtickets boekt. De tickets voor ochtendvluchten zijn over het algemeen goedkoper dan de vluchten in de middag en de avond. Dat scheelt dus zomaar een leuk bedrag. Let op, het is wellicht moeilijker om de luchthaven te bereiken in de nachtelijke uurtjes.

Boek je vliegtickets op zondag

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar de dag waarop je vliegtickets boekt kan ook van een groot belang zijn. Diverse bedrijven hebben een onderzoek gedaan naar de prijzen van de tickets op bepaalde dagen. Daaruit blijkt dat de goedkoopste tickets op de zondag beschikbaar zijn. Dus ga aankomend weekend maar klaar zitten voor een geweldige deal!

Boek met een creditcard

Je kan de vliegtickets afrekenen met één van de bekende betaalsystemen. De meeste Nederlanders kiezen voor iDeal of zelfs PayPal. Echter raden wij je aan om de betaling af te ronden met een creditcard. Alle aankopen met een creditcard zijn voorzien van een extra verzekering, namelijk van de creditcardmaatschappij. Mocht de luchtvaartmaatschappij plotseling failliet gaan, dan krijg je het geld van de tickets gewoon teruggestort op de bankrekening. Dat zorgt toch voor een wat fijner gevoel.

Deel de koffer

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die extra geld rekenen voor een koffer. Je boekt de tickets, maar je mag dan nog geen koffer meenemen. Daarvoor moet je een extra bedrag neerleggen, bijvoorbeeld €40 per koffer. Dat is zonde, daarom raden wij je aan om een koffer te delen of zelfs enkel met handbagage te reizen.

Overige tips

Dus nu weet jij hoe je goedkope vliegtickets kunt scoren! Nog meer tips? Lees hier over onze tips over goedkoop reizen!

Delen: