Posted on

Ga jij binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Dan wil je vast en zeker weten wat er allemaal te beleven is. Want naast prachtige stranden heeft Gran Canaria genoeg andere attracties, een gevarieerd natuurlandschap en een interessant aanbod voor cultuurliefhebbers! Of je nu op gezinsvakantie gaat of gewoon lekker samen wilt ontspannen, er is keuze genoeg. Lees verder in dit artikel wat onze favoriete bezienswaardigheden op Gran Canaria zijn.

Het Roque Nublo gebergte

Wat te doen op Gran Canaria? Roque Nublo berg

Deze prachtige bergketen mag op geen enkel lijstje van bezienswaardigheden op Gran Canaria ontbreken, want het Rogue Nublo gebergte in de omgeving van Tejeda is een van de populairste bezienswaardigheden van het eiland. Hou je van wandelen? Dan moet je zeker naar het hoogste punt klimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele bergketen. Je kunt op deze manier ook het vulkanische landschap van Gran Canaria ontdekken.

Cultuur proeven in Las Palmas

Zin om af een iets anders te doen? Er zijn veel culturele attracties op Gran Canaria! In de hoofdstad Las Palmas zijn verschillende musea die interessant zijn voor jong en oud zoals Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología, een Museum van Wetenschap en Technologie. Een andere mogelijkheid is het Casa de Colón. Dit is een voormalige woning van Columbus dat grotendeels in originele staat bewaard is gebleven.

Agaete

Als je een dag vol cultuur wilt beleven, mag je het dorp Agaete niet missen! Dit stadje in het noordwesten is niet voor niets een van de bekendste attracties van Gran Canaria. Het is werkelijk een pittoresk stadje waar je goed kan ontspannen ver van de toeristische drukte. Er bevindt zich ook een klein kiezelstrand waar het heerlijk ontspannen is onder de Spaanse zon. Zie je jezelf al liggen op een ligstoel met een boek? Sluit de dag af met een diner in de haven van Puerto de las Nieves! Hier kun je allerlei lokale visgerechten proberen. Breng ook zeker een bezoek aan de natuurlijke baden langs de kust van Agaete tijdens je vakantie op Gran Canaria!

Bezoek Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een schilderachtig dorp aan de zuidkust van Gran Canaria. Overweeg een bezoek aan deze plaats, ook als je niet in de buurt verblijft, want het is er schitterend! Je vind hier een prachtig strand met goudkleurig zand en een kleine promenade met restaurants en winkels. Omdat het strand in een beschutte baai ligt en de stroming hier niet erg sterk is, is het een ideale plek voor gezinnen met kinderen!

Palmitos Parque

Palmitos Parque is een tropisch park in het binnenland van Gran Canaria, dat niet op je lijstje van bezienswaardigheden op Gran Canaria mag ontbreken! Hier vind je een verscheidenheid aan diersoorten, zoals verschillende vogelsoorten en bijzondere bloemen en planten. Ook vind je hier een aquarium met allerlei unieke vissen en verschillende reptielen en zoogdieren! Een bezoek aan Palmitos Parque is een geweldige attractie voor jong en oud!

Tip: ga naar Aqualand Maspalomas!

Wat te doen in Gran Canaria? Aquapark Maslaomas

Zin in een dagje verkoeling voor het complete gezin? Bezoek dan Aqualand in Maspalomas, een van de grootste waterparken op de Canarische Eilanden. Hier beleef je waterpret in ruim 30 diverse attracties, dus verveling staat niet op het programma. Terwijl jij ligt te zonnen op het zonneterras, kunnen de kinderen van de verschillende glijbanen afglijden. Ook de kleintjes kun je prima onderbrengen dankzij een leuk minipark. Naast al die waterattracties biedt Aqualand Maspalomas ook snackbars, ijssalons en restaurants. Kortom, het park heeft van alles in huis wat je nodig hebt voor een plezierig dagje weg!

Culinair genieten op Gran Canaria

Tijdens je vakantie op Gran Canaria ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de smaakbeleving van de lokale keuken! Het eten op Gran Canaria heeft veel overeenkomsten met de Spaanse keuken, maar ook Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden zijn op Gran Canaria goed te merken als je uit eten gaat. Daarnaast is er veel vers fruit, groenten en vis. Gezien het goede weer worden de meeste producten lokaal verbouwd. Probeer bijvoorbeeld papas arrugadas. Dit zijn kleine geschilde aardappeltjes met een pittige saus.

Delen: