Posted on

Albanië, het land zal bij de meeste mensen niet op plek 1 van de reisbestemmingen staan. Toch heeft dit land ontzettend veel te bieden voor liefhebbers van natuur, bergen, zee en nog veel meer! Maar het reizen door het land kan zo nu en dan nog wel eens een uitdaging zijn, lang niet alles staat aangegeven en wat aangegeven staat klopt ook niet altijd. In deze blog vertel ik je hoe je van Tirana naar Durres reist!

Hoe kom ik van Tirana naar Durres?

Je kan van Tirana naar Durres reizen met een bus, taxi of natuurlijk een auto. Op dit moment rijden er geen treinen in Albanië, de regering is wel druk bezig om de spoorinfrastructuur op te knappen. Een ritje met de bus duurt ongeveer 40 minuten vanaf het centrum en kost 150 LEK (+/- €1,30). Een taxi duurt er ongeveer net zo lang over en kost tussen de 2000 en 3000 LEK (+/- €18,- – €27,-). Met de auto rij je de SH2 weg uit, volg de borden naar Durres.

Van Tirana naar Durres

De bussen naar Durres (en de rest van het land) vertrekken vanaf de Dogana rotonde (of simpelweg ‘Terminali’). De terminal bevind zich op zo’n 5 kilometer vanaf het stadscentrum. Het is lopend te doen, maar wellicht aan te raden om een taxi of bus te nemen.

Vanaf het centrum naar het busstation

Er zijn 2 bussen die je vanaf het centrum kunt nemen: lijn 7 en lijn 2. Opstappen kan vanaf Skanderberg Square, achter het nationaal historisch museum op de Rruga Ded Gjo Luli (zie screenshot hieronder). Ter hoogte van Laurent Caffee is de bushalte. De bus rijdt van 05:00 tot 23:40 en een ticket kost 40 LEK (+/- €0,35). Na 6 haltes ben je bij de Dogana rotonde. Je hoeft geen kaartje bij de chauffeur of vooraf te kopen, er komt vanzelf iemand langs die kaartjes verkoopt. Zorg er wel voor dat je cash hebt!

Met de bus van Tirana naar Durres

Busstation Tirana

Eenmaal aangekomen bij de Dogana roundabout en de bus terminal, kan je opstappen op de bus naar Durres. Een ritje kost 150 LEK (+/- €1,30) en duurt ongeveer 40 minuten. De bus naar Tirana staat meteen rechts, achter de kiosk. De bestemmingen van de bussen staan ook aangegeven met een bordje bij het raam. Je kan gewoon een plekje zoeken in de bus, er komt vanzelf iemand langs om een kaartje te verkopen. Zorg er wel voor dat je het geld contant bij je hebt, je kan niet pinnen in de bus. Soms is er geen kaartverkoper in de bus aanwezig, dan koop je bij aankomst een kaartje bij de chauffeur zodra je de bus uitstapt. De bus rijdt elk halfuur tussen 06:30 en 19:30. Vanaf het busstation in Durres is het ongeveer 10 minuten wandelen naar de kust.

Met de taxi van Tirana naar Durres

Een ritje met de taxi kost je tussen de 2000 en 3000 LEK (tussen de €18,- en €27,-). Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de chauffeur over de prijs, zo kom je niet voor een verrassing te staan. Je kan op straat gewoon een taxi aanhouden, wij hebben goede ervaringen met Blu Taxi gehad.

Van Durres naar Tirana

Busstation Durres

De route in tegengestelde richting is vrijwel hetzelfde. De bussen naar Tirana komen aan en vertrekken vanaf Rruga Adria, of Terminali. De busstation is ongeveer 10 minuten lopen vanaf de kust. Bussen naar Tirana vertrekken elk halfuur tussen 06:30 en 20:30. Voor de actuele vertrektijden is het aan te raden om de chauffeur te raadplegen!

Lees hier verder over wat te doen in Tirana!

.

Delen: