Posted on

Wie houdt van bijzondere hostels moet naar Gent, daar vind je namelijk Treck Hostel. Dit hostel bestaat uit negen caravans. Deze caravans staan allemaal in één hal, dit zorgt ervoor dat je een hele leuke camping ervaring krijgt, maar dan zonder modder, regen en alle andere minpunten van kamperen.

Naast het geweldige concept is het ook een voordelige optie. Voor de kleinste caravan (2 personen) betaal je als je optijd boekt niet meer dan 70 euro. Dit klinkt aardig prijzig, maar als je bedenkt dat die prijs inclusief ontbijt is, je op loopafstand van het Gentse centrum zit en alles goed schoon is, dan valt het erg mee. Lees verder voor onze ervaring!

Onze ervaring

Rond de voorjaarsvakantie vertrokken wij naar Gent. Met de trein bereik je Gent vanaf 25,- binnen 2,5 uur. Vanaf het treinstation is het Hostel gemakkelijk te bereiken met de bus of tram. Na het inchecken krijg je een korte rondleiding en wordt het concept je uitgelegd. Het hostel is erg schoon en toen wij er sliepen was het s’ nachts heerlijk stil. De gedeelde badkamer is ruim, de douche- en wc-hokjes schoon en het water warm. Het ontbijt was niet meer, maar ook zeker niet minder dan wij verwachten!

Wat kun je doen in de buurt van Treck Hostel

Merveilleux bij de Graslei
Een heerlijke Gentse Merveilleux bij de Graslei

Treck Hostel is perfecte om de stad te verkennen. Het hostel ligt op loopafstand van de leukste plekken in Gent, zoals het Gravensteen, een middeleeuws kasteel dat zeker een bezoek waard is. Ook de Sint-Baafskathedraal ligt op loopafstand. Deze prachtige gotische kerk kan je niet missen, gelukkig wil je dat ook niet want je vindt hier het beroemde kunstwerk “Het Lam Gods”.

Wil je wat eten? Dat kan goed bij de Korenmarkt, een bruisend plein met tal van restaurants en bars. Zit je liever niet op een terrasje, dan is picknicken aan de Leie en aanrader! Een goede plek hiervoor is de Graslei. Al deze dingen vind je binnen 25 minuten lopen van het hostel. Met de bus doe je er 12 minuten over!

Treck Hostel is…

Een heerlijk, goed onderhouden hostel, dat voorzien is van alles wat jij nodig hebt tijdens je bezoek aan Gent. Dit boek je al vanaf 65,-. Als je houdt van bijzondere plaatsen kan je dit hostel niet missen!

Delen: