Posted on

Zin in een leuk dagtripje of weekendje weg? Dan is Antwerpen in België de perfecte bestemming! Gezellige eet- en drinkgebieden, talloze activiteiten en bezienswaardigheden om te ontdekken en natuurlijk die charmante Vlaamse sfeer waar Vlaanderen om bekend staat. Afgelopen maand hadden wij een paar uur te besteden in Antwerpen terwijl wij moesten wachten op onze overstap naar Gent, in deze blog laten wij jou de leukste plekken voor je stedentrip naar Antwerpen zien!

Met de trein naar Antwerpen Centraal

Antwerpen centraal

Antwerpen is goed verbonden met de trein. Met de IC Brussel reis je al vanaf €21,- vanaf Utrecht of Amsterdam binnen 2 uur naar Antwerpen! Eenmaal aangekomen op Antwerpen Centraal kan het sightseeën beginnen, want het station is een bestemming op zich! Dit station wordt weleens gezien als het mooiste treinstation van de wereld, en met recht. Ook wanneer je niet met de trein aankomt is het centraal station van Antwerpen absoluut een bezoek waard.

Met de Flixbus naar Antwerpen

Reis je op een iets strakker budget? Het is sinds een aantal jaren ook mogelijk om met de Flixbus naar Antwerpen te reizen! Voor nog geen €8,- brengt de Flixbus je in ongeveer 2,5 uur richting Antwerpen.

Beklim het dakterras van Museum aan de Stroom

Op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum van Antwerpen is de oude haven van de stad gevestigd. Bij de oude haven vind je veel mooie oude urbex vibe gebouwen, zoals oude loodsen en hijskranen. Maar in dit oude deel van de stad staan ook een aantal nieuwe en markante gebouwen, in één van deze gebouwen is het Museum aan de Stroom gevestigd, of kortweg MAS genoemd. In dit museum kan je (voor €10,- per persoon) alles over de geschiedenis van de stad leren, de oude industrieën en de opkomst van de wijken. Maar een bezoek aan het dak van het gebouw is helemaal gratis! Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de hele stad.

Let wel op: er zijn geen liften in het gebouw aanwezig, je moet dus redelijk goed ter been zijn om het dak te bereiken.

Breng een bezoek aan de Grote Markt

Dagje Antwerpen

De gebouwen aan de Grote Markt in Antwerpen zijn internationaal bekend. De prachtige façades met gouden beelden op de daken. Rondom het plein zijn meerdere restaurantjes en terrasjes gevestigd, de ideale plek dus om even bij te komen in de zon!

Ontdek de smalle straatjes in de Vlaeykensgang

Vlaykensgang

Verscholen achter een poort bevind zich de Vlaeykensgang, een smal steegje dat nog uit de 16e eeuw stamt. We zouden hier nog veel over kunnen vertellen, maar eigenlijk moet je het gewoon zelf gaan ontdekken! Hier wel vast een mooie foto van wat je kan verwachten ;).

Ga op zoek naar de mooiste streetart

Streetart Antwerpen

Antwerpen staat vol met prachtige streetart. Terwijl je rustig de stad verkend zal je op steeds meer plekken de mooiste kunstwerken tegen komen op anders kale muren. Inmiddels zijn er al meer dan 300 plekken met streetart in Antwerpen! In het district Berchem vind je de langste graffiti route van Europa! Klik hier voor de route.

Bezoek de Antwerpse Burcht

Burcht Antwerpen

Bij de oude haven bevind zich nog een bijzonder gebouw. Als je de kade afloopt richting het Museum aan de Stroom loop je langs een oude burcht. Dit gave gebouw stamt uit de 12e eeuw en heeft sindsdien veel verschillende functies gehad. Onder andere als gevangenis en museum, maar tegenwoordig als toeristenkantoor. Toegang is volledig gratis en je vind er onder andere een servicekantoor en een souvenirwinkeltje.

Ga winkelen in de Stadsfeestzaal

Stadsfeestzaal Antwerpen

Midden in het centrum van Antwerpen bevindt zich de Stadsfeestzaal. De Stadsfeestzaal is een overdekte winkelstraat en herbergt talloze winkels en horeca gelegenheden.

Delen: