Posted on

Brussel staat bekend als het hart van Europa. Zo zetelt het parlement van de Europese Unie (mede) in Brussel, en zijn er vele diplomatieke missies in de Belgische hoofdstad te vinden. Maar naast alle serieuze zaken, is er in Brussel genoeg te doen voor een korte stedentrip. Afgelopen zomer zijn wij een aantal dagen in Brussel geweest, en hebben onder meer een bezoek aan Mini Europa gebracht. Met de Brussel CityCard krijg je toegang tot veel bezienswaardigheden, waaronder Mini-Europa!

Praktische informatie


Jaarlijkse sluiting: Van 8 januari tot 8 maart
Adres: Voetballaan 1, 1020 Brussel
Reistijd: Ongeveer 2 uur met de auto vanuit Utrecht, 2,5 met de trein
Openingstijden: Klik hier voor de actuele openingstijden
Kosten: €17,- voor volwassenen, €12,10 voor kinderen tot 12 jaar, gratis voor kinderen tot 115cm

Met de trein naar Mini Europa in Brussel

De eenvoudigste wijze om naar Brussel te reizen is met de trein. Met de IC Brussel reis je voor nog geen €11,- in 2,5 uur vanuit Utrecht naar Brussel. Als je direct door naar Mini Europa wil kan je het beste uitstappen op Brussel Zuid/Midi. Vanaf Brussel Zuid kan je tram 6 richting Heizel nemen, vanaf daar is het nog zo’n 6 minuten lopen.

Met de auto naar Mini Europa in Brussel

Ga je liever met je eigen vervoer? Met de auto rij je in ongeveer 2 uur naar Brussel. Stel je navigatie in op Voetballaan 1, 1020 Brussel en volg de bordjes van Parking T. Het parkeertarief bedraagt €3,- per uur en kan achteraf zowel met pin als contant worden afgerekend. Bereken hier de benzinekosten voor de rit naar Brussel.

Wat is er in Mini Europa te doen?

Mini Europa is, zoals de naam al een beetje weggeeft, Europa maar dan in het klein. Het is een beetje vergelijkbaar met Madurodam. Op een oppervlakte van 2,5 hectare staan er ruim 350 modellen van herkenbare gebouwen uit meer dan 80 Europese steden. Vergeleken met bijvoorbeeld Madurodam is Mini Europa redelijk klein. Voor een bezoek moet je ongeveer 2 á 3 uur uittrekken, maar dan heb je het wel zo’n beetje gezien. De modellen zijn gemaakt in een schaal van 1:25 waardoor er nog best veel volume aan de modellen wordt gegeven. De Eifeltoren is bijvoorbeeld 13 meter hoog!

Het park en de modellen zijn opgedeeld in verschillende gebieden. Wanneer je door het park wandelt loop je als het ware door Europa heen. Van Barcelona naar Amsterdam en van Amsterdam verder naar Londen. De modellen zijn zeer gedetailleerd gemaakt, op het model van de Arc de Triomphe zijn alle 750 namen van soldaten en officieren aangebracht.

Mini Europa van bovenaf

Naast de standaard modellen zijn er ook mechanische modellen in het park te vinden. Zo varen er bootjes en rijden er treinen en vliegtuigen door het park, waarvan je er sommige zelf kan besturen! In het Nederlandse gebied komen de molens in Kinderdijk door de draaiende wieken goed tot leven, en iets verder doorlopen kom je op het lanceerplatform van de ESA! Tel af tot de raket afgeschoten wordt.

Doorgelopen naar het einde van het park zijn er nog een drietal interactieve attracties. Duik in de geschiedenis van de Europese Unie in de Spirit of Europe. En herken jij alle talen van Europa? Doe dan mee met de Europese taaltest! Neem het op tegen je vrienden of gezin en test je kennis over Europa.

Combineer je bezoek met het Atomium!

Combineer je bezoek aan Mini Europa met een stedentrip in Brussel! Koop bijvoorbeeld een combiticket voor het Atomium en Mini Europa en bezoek de expositie in het bijzondere gebouw. Lees hier onze ervaring van het bezoek aan het Atomium. Je kan eenvoudig een combiticket bij de kassa kopen, of koop hem hier vast online!

Overnachten in Brussel

Ga je langer dan 1 dag naar Brussel? Klik hier voor de beste hotel deals!

Delen: