Stedentrip Rome

Wie aan een stedentrip denkt, die denkt aan Rome. Wie aan Rome denkt, die denkt aan het Colosseum of Vaticaanstad. Maar Rome heeft nog veel meer te bieden. Alleen de geschiedenis van de stad is het al waard om er 4 à 5 dagen naartoe te gaan. In de stad vind je enorm veel gebouwen met prachtige architectuur.

Met deze rijke historie komt vanzelfsprekend ook een typische cuisine. De Romeinen houden zelf enorm van deze cuisine, raar zullen ze het dus ook niet vinden als je ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds op een terras te vinden. In de sfeervolle restaurants die je door de hele stad vind krijg je na het eten vaak ook een glaasje Limancello. Dit brengt ons bij misschien wel het beste deel van de Italiaanse en Romeinse cuisine! Drank. Naast Limancello kun je zonder veel moeite Amari, Aparol, Prosseco of een van de vele andere Italiaanse wijnen vinden.

Heerlijk eten, lekkere drank, prachtige gebouwen en dat allemaal verspreid over de stad. In veel andere steden zou dit een probleem zijn, dan moet je veel lopen of veel betalen. Niet in Rome! Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken met de bus of de metro en het is niet eens duur! Dit maakt Rome dé stad voor een stedentrip. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Hier vind je dingen om te doen in Rome!

Zoals al benoemt kan je met het openbaar vervoer alle plekken in Rome bereiken, ben je benieuwd hoe? Dat vind je hier. Doordat het openbaar vervoer zo uitgebreid is, kun je zelfs slecht te been overal makkelijk komen.

Rome in het kort


Land: Italië; Hoofdstad
Reistijd: Met de auto rijdt je in iets meer dan 15 uur naar het centrum van de stad. Vlieg vanaf een Nederlandse luchthaven in 2 uur en 15 minuten naar Straatsburg.
Taal: Italiaans, de Italianen hebben nogal wat moeite met Engels!
Inwoners stad: +/- 2,8 miljoen
Inwoners Metropool: +/- 4,4 miljoen
Valuta: Euro


Weer in Rome

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temp. °C121215192227303126221713
Neerslag515542303119151037678445
    Delen: