Posted on

De meeste televisieprogramma’s en series worden opgenomen in Los Angeles, maar ook in New York is het mogelijk om een televisieshow bij te wonen als publiek. Diverse dagelijkse talkshows worden opgenomen in de Amerikaanse stad. Je moet denken aan Kelly & Mark Live, The Tonight Show, Late Show en Late Night. Een echte klassieker om te bezoeken is ‘The View’. Het programma is al sinds 1997 te zien bij ABC. De talkshow wordt dagelijks live uitgezonden vanuit de ABC Studios in New York. Het is mogelijk om kosteloos tickets te ontvangen voor de opnames en dat biedt de kans om enkele Amerikaanse bekendheden van dichtbij te bewonderen.

Welke presentatoren doen mee aan the View?

The View werd in 1997 voor de eerste keer uitgezonden en heeft dus al tientallen seizoenen achter de rug. Het is een ochtendprogramma dat door het gehele land te zien is. Het unieke aan de ochtendshow is dat er maar liefst vijf presentatrices zijn. Het gaat om Joy Behar (komiek), Alyssa Farah Griffin (politiek strateeg), Ana Navarro (TV-persoonlijkheid), Sara Haines (presentatrice) en Whoopi Goldberg (entertainer en actrice). The View groeide uit tot een enorm success en wist 31 keer de Daytime Emmy Award te winnen.

Whoopi Goldberg

De bekendste presentatrice van The View is natuurlijk Whoopi Goldberg. De Amerikaanse actrice werd op 13 november 1955 geboren in New York. In 1990 won Goldberg een Oscar voor haar rol in de film Ghost. Vijf jaar eerder werd de actrice al eens genomineerd voor de prestigieuze prijs. Goldberg won tientallen prijzen voor haar filmvertolkingen, waaronder een Emmy Award, een BAFTA Award en een American Comedy Award. De meeste Nederlanders kennen Whoopi vooral van de film Sister Act. Goldberg is al jarenlang één van de presentatrices van The View en zal je zeker vermaken tijdens de opnames van het programma. Het valt ook op dat Goldberg in de reclamebreaks erg betrokken is met het publiek.

Wat is the View?

The View publieke tribune

The View is een politiek programma, waarin het laatste nieuws zal worden doorgenomen. De vijftal presentatrices zal met elkaar gaan discussiëren over de meest recente ontwikkelingen. Opvallend genoeg worden er slechts een handjevol onderwerpen besproken. Er worden veel reclames uitgezonden gedurende het programma. Het zal zeker een unieke ervaring zijn om dit zelf mee te maken in de ABC Studios.

Gratis tickets via 1ioat

Het is via de website 1ioat mogelijk om tickets aan te vragen voor de verschillende televisieprogramma’s in New York en Los Angeles. Je dient eerst een account aan te maken en vervolgens een programma te kiezen. Bepaal de datum en dien een verzoek in. In de meeste gevallen moet je ook aangeven waarom jij graag naar de show wilt komen. De aanvraag kan worden geaccepteerd en dan zal je een mailtje ontvangen. Accepteer de tickets en ga vervolgens naar de opnames van The View of één van de andere Amerikaanse televisieshows. De tickets zijn gratis.

Wat zijn de kledingvoorschriften voor the View?

Zodra jij tickets hebt gekregen voor The View, dan zal je ook nog informatie ontvangen over de opnamedag. Allereerst moet je rekeninghouden met enkele kledingvoorschriften. Trek geen witte of zwarte kleding aan, maar iets kleurrijks. Daarnaast mag er geen groot logo op de kleding zichtbaar zijn. Het verzoek is om uitbundig en kleurrijk naar de opnames te komen. Echter zal je niet worden geweigerd als jij niet aan het verzoek hebt voldaan, maar het zal wel worden gewaardeerd.

En dan… de wachtruimte

The View wachtruimte

Het publiek moet al ruim voor de start van het programma aanwezig zijn. Normaliter zal je één tot anderhalf uur voor de opnames aanwezig moeten zijn. Dat staat nadrukkelijk aangegeven op het informatieformulier. Je dient eerst door de security heen te gaan. Het is namelijk niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen. Het is Amerika, dus er zal ook worden bekeken of iemand geen wapen met zich mee heeft genomen. Eten en drinken zal eveneens niet worden aangeboden in de studio. Het is dus slim om voorafgaand even goed te gaan ontbijten.

Het publiek moet voor de opnames nog even plaatsnemen in een speciale wachtruimte. De medewerkers begeleiden je naar een stoel. Zo kunnen de medewerkers van The View zien of er voldoende publiek aanwezig is. Vervolgens zal je worden meegenomen naar de studio, waar je eveneens een plek krijgt toegewezen.

Opnames van the View

Op naar de studio

The View is een kort televisieprogramma en de opnames duren ongeveer een uur. Het programma zal in de Verenigde Staten worden uitgezonden tussen 11:00 uur en 12:00 uur (lokale tijd). Het is een live programma, dus de presentatrices mogen geen fouten maken. Het kan voorkomen dat er een artiest langskomt die een optreden zal gaan geven. In dat geval zal een deel van het programma wel al van te voren worden opgenomen en moet het publiek nog vroeger aanwezig zijn. De artiesten die langskomen zijn doorgaans erg bekend.

Welke gasten kan ik verwachten?

Er worden regelmatig gasten uitgenodigd in The View. Het gaat dan om bekende Amerikanen die iets komen vertellen over een programma, een film of een boek. Het biedt de kans om enkele bekendheden eens in het echt te zien. Je kan op 1ioat.com al bekijken welke gasten er binnenkort langskomen in het Amerikaanse televisieprogramma.

Delen: