Posted on

New York is natuurlijk één van de bekendste steden ter wereld. Jaarlijks bezoeken ruim 58 miljoen toeristen de Amerikaanse wereldstad. Een groot aantal reizigers kiest ervoor om te overnachten in het centrum van New York, bijvoorbeeld in de omgeving van Times Square. Dat is handig, maar je kan ook de rust opzoeken en voor een hotel in Hoboken kiezen. De stad is gelegen in de staat New Jersey, oftewel aan de andere kant van de Hudson. Hoboken is netter, schoner en veel rustiger. Daarnaast zijn de prijzen van de hotels lager en kan je nog altijd eenvoudig afreizen naar New York City. Lees verder hoe je met de bus van Hoboken naar New York City reist, en terug!

Bussen van Hoboken naar New York

Bus Hoboken New York City Tijdschema

Er zijn veel hotels gevestigd in Hoboken en die bieden een weergaloos uitzicht over de skyline van New York City. Een goed voorbeeld daarvan is het Sheraton Lincoln Harbor Hotel. In Hoboken rijden verschillende bussen die naar het hartje van New York rijden. Deze bussen doen er rond de 10 tot 15 minuten over om de reizigers naar de stad te brengen. Het is op de heenweg naar New York mogelijk om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Een kaartje kost 3,50 dollar. Het is aangeraden om gepast te betalen, aangezien de chauffeur niet altijd wisselgeld bij de hand heeft.

Bussen van New York naar Hoboken

De vakantiegangers kunnen ook weer met de bus van New York naar Hoboken reizen. Een ticket kost eveneens 3,50 dollar. Echter zijn de tickets voor de terugweg alleen verkrijgbaar bij de automaten op het busstation. De juiste ticketautomaten zijn te herkennen aan het oranje design. De reiziger zal bij het binnenstappen van de bus zijn kaartje moeten overhandigen aan de chauffeur. Let op, de spitsuren kan het erg druk zijn in de bus van New York naar Hoboken. Er zijn namelijk veel lokale bewoners die werken in de stad en wonen in het rustiger gelegen Hoboken. 

Veerboot als alternatief

New York City Waterway Tijdschema

Er kan ook nog worden gekozen voor een alternatief, namelijk de veerboot. Deze boten halen de passagiers op verschillende locaties langs de Hudson. De reiziger kan op die manier sneller de stad bereiken en genieten van een tocht in de boot. Echter is de ticketprijs hoger, daar dient wel rekening mee gehouden te worden. De tickets voor de veerboten zijn alleen verkrijgbaar via een handige app die je hier kan downloaden.

Overnachten in Hoboken

Booking.com
Delen: