Posted on

Vanaf 25 mei gaat er meerdere malen per week een nieuwe nachttrein naar Berlijn rijden. De trein gaat op het traject Brussel-Amsterdam-Berlijn rijden en is een initiatief van European Sleeper. Kaartjes zijn vanaf vandaag te koop en een bedje in het ligrijtuig is al vanaf €79,- te boeken.

Ideaal dus voor de reizigers die regelmatig naar Berlijn gaan. De nieuwe nachttrein naar Berlijn is een aanvulling op de huidige dienstverlening zoals de IC Berlijn die door de DB en NS worden geëxploiteerd. In ongeveer 6 uur sta je in hartje Berlijn, zonder dat je hoef in te checken of door de beveiliging van een vliegveld hoeft te gaan.

De trein bestaat straks uit 1 slaaprijtuig, 8 ligrijtuigen en 1 zitrijtuig. Op het begin zal de trein op maandag, woensdag en vrijdag vanuit Brussel en Nederland naar Duitsland rijden. Aankomst in Berlijn is om 6:48, zo kom je goed uitgerust op de plaats van bestemming in. Vanaf Berlin Hauptbahnhof stap je eenvoudig over op andere treinen of de U-Bahn, de metro van Berlijn.

Vanwege drukte op het spoor en overige logistieke beperkingen rijdt de trein eerst 3 maal per weeg. Het is de bedoeling dat de nachttrein naar Berlijn op ten duur dagelijks gaat rijden. Vanaf 2023 moet de trein verder doorrijden naar Dresden en Praag, zodra het mogelijk is om meer treinen over het spoor te laten rijden. Daarnaast heeft European Sleeper pasgeleden alvast een nieuwe lijn aangekondigd: het bedrijf heet 2 weken geleden een plan ingediend om per 2025 een slaaptrein te exploiteren tussen Amsterdam en Barcelona. De Europese Commissie heeft aangegeven geen subsidie te geven, maar beloof er alles aan te doen om de trein te laten rijden. Plannen genoeg dus bij het Nederlands-Belgisch bedrijf.

Delen: