Posted on

Kasteel Vianden is een indrukwekkend kasteel gelegen in het noorden van Luxemburg, aan de rand van het Eifelgebergte. Dit kasteel kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de laat-Romeinse tijd en is in de loop der eeuwen in bezit geweest van verschillende families, waaronder de Heren van Vianden en de Graven van Luxemburg. Koning Willem I van Nederland is één van de laatste bewoners van dit kasteel geweest en liet het in de 19e eeuw verbouwen tot wat het vandaag de dag is.

Bezoek aan kasteel Vianden

Kasteel Vianden slaapkamer

Kasteel Vianden is één van de grootste en best bewaarde kastelen in Europa en is daarmee een belangrijk historisch monument in Luxemburg. Het kasteel is het hele jaar door geopend en biedt rondleidingen in verschillende talen, waaronder het Nederlands en Engels. De rondleiding neemt je mee op een reis door het kasteel. Als bezoeker heb je toegang tot talloze kamers en zalen, waaronder de prachtige kapel, de bibliotheek en de torens. Vanaf de torens heb je goed zicht over de stad vallei en de stad Vianden. Tijdens de rondleiding leer je meer over de geschiedenis van het kasteel en de families die er hebben gewoond, maar ook over de architectuur en de kunstwerken die het kasteel bevat. Ook de keuken is zeker een bezoek waard, met zijn grote open haard en de grote tafels waar de maaltijden werden bereid.

De omgeving

Rivier de Our

Naast het bezoek aan het kasteel is er ook veel te doen in de omgeving van Vianden. De stad zelf ligt aan de oevers van de Our, een zijrivier van de Sûre. Er zijn tal van winkeltjes en horecagelegenheden te bezoeken in de omgeving. Tevens zijn er vele wandel- en fietspaden in de omgeving van Vianden waar je kan genieten van de prachtige natuur van het Eifelgebergte.

Kortom, een bezoek aan kasteel Vianden kan niet ontbreken op jouw bezoek aan Luxemburg en biedt genoeg te zien voor een hele dag uit. Het kasteel ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van de hoofdstad Luxemburg en is gemakkelijk te bereiken met de auto of (het gratis) openbaar vervoer.

Entreebewijs

Een kaartje voor kasteel Vianden kost €10,- voor volwassenen en kan aan de kassa of vooraf geboekt worden. Door vooraf een kaartje te boeken ontloop je eventuele wachtrijen bij de kassa en kan je direct genieten van het prachtige kasteel. Online een kaart kopen en reserveren kan via GetYourGuide.

Delen: