Posted on

Een dagje Phantasialand Wintertraum

Walibi en de Efteling zijn dé pretparken van Nederland, dat weet iedereen. Wat misschien niet iedereen weet is dat bij Roermond over de grens nóg een heel leuk pretpark ligt. In dit park waan je jezelf in een phantasieland, toevallig heet het park ook Phantasialand. In de winter vindt er jaarlijks een evenement plaats, waarbij het hele pretpark prachtig versiert wordt. Dit evenement heet Phantasialand Wintertraum en daarheen gaan was een hele goeie keuze! Voordat we naar mijn Phantasialand Wintertraum ervaring gaan, hier een paar praktische feitjes!

Phantasialand (Wintertraum) in het kort


Land: Duitsland; vlakbij Keulen
Reistijd met de auto: Rijdt vanaf Venlo en Roermond in ongeveer een uur naar Phantasialand. Vanaf Enschede doe je er twee uur over. Als je vanaf Utrecht komt doe je er twintig minuutjes langer over!
Parkeren: Dit kost 6 euro die je contant moet afrekenen bij een van de parkeerwachters, doordat het park meerdere ingangen heeft is er bij elke P wel een ingang in de buurt!
Reistijd openbaar vervoer: Met het ov moet je met de trein naar Brühl, dit is ongeveer 2 uur en 40 minuten vanaf Utrecht. De prijs: 40 euro voor een enkeltje (vanaf Utrecht). De prijs voor de shuttlebus van Brühl naar Phantasialand is 3 euro. Het openbaar vervoer is dus zeker niet goedkoop, dit is eigenlijk vooral voordelig voor als je het combineert met een paar dagen Keulen!
Taal: Duits en redelijk goed Engels!
Valuta: Euro
Website: Phantasialand.de

Onze Phantasialand Wintertraum ervaring

Het verlichte themagebied Berlijn tijdens Phantasialand Wintertraum

Een regenachtige dag is op het eerste gezicht niet de perfecte dag om naar een pretpark te gaan. We kwamen precies om 11 uur aan, de openingstijd. De regen en wind zorgde voor een spannende autorit. Maar zoals een voetballer ooit zei: Elk nadeel heb een voordeel, want door de regen was het wel heerlijk rustig!

Wintertraum

Het verlichte themagebied Berlijn tijdens Phantasialand Wintertraum

Door de regen was het winterthema overdag nog niet heel erg aanwezig, dit was ook niet perse nodig aangezien we toen vooral in de achtbanen zijn geweest. ‘S avonds kwam het winterthema heel mooi naar voren, vooral het Berlijn themaland (Berliner Platz) was erg mooi aangekleed. De overweldigende hoeveelheid kerstlichtjes zorgden voor een prachtige winterse sfeer. Die sfeer werd nog versterkt dankzij de (nep) sneeuw die op ons neer daalde. Al met al is Phantasia Wintertraum de hele rit naar Duitsland waard!

De achtbanen

Niet onbelangrijk in een pretpark en zeker goed vertegenwoordigd in Phantasialand: Achtbanen. Wij zijn in bijna alle attracties geweest, alleen voor de waterattracties was het toch echt te koud. De leukste achtbanen vonden wij Black Mamba, Colorado Adventure, Winja’s Fear & Winja’s Force en Taron.

Black Mamba

De mooi ingerichte wachtrij van attractie Black Mamba in Phantasialand.

Over deze achtbaan hadden wij onze twijfels. In Walibi en vele andere pretparken heb je namelijk ook attracties waar je als het ware onder het karretje hangt. Integenstelling tot die in andere parken liep deze heel soepel en hoefde je, je geen zorgen te maken over een zere rug of nek. De achtbaan was heel mooi ingericht, waardoor het even voelde alsof je door de jungle vliegt. Naast dat de achtbaan mooi was, was de wachtrij ook prachtig. Wij hadden geluk dat we nauwelijks hoefden te wachten, maar in deze wachtrij was zoveel te zien dat het niet moeilijk is om je te vermaken.

Colorado Adventure

Dit verassend leuke treintje is een beetje weggedrukt in het park. Je moet helemaal achter het Chinese themaland langs om er te komen. Hierdoor blijft het na de opening van het park wel lang rustig, want iedereen bezoekt eerst de bekendere achtbanen. Colorado Adventure is redelijk lang en je mag je spullen bij je houden. Dit lijkt misschien alsof de achtbaan heel rustig is, maar laat je niet verassen en zorg dat je alles goed opbergt. Wij zijn namelijk iets kwijtgeraakt. De rit zelf is erg leuk, hij maakt veel bochten en geeft je ook nog eens een overzicht over het omliggende gebied. Met een beetje geluk kan je zelfs de Dom van Keulen zien.

Winja’s Fear & Winja’s Force

Bijna hadden we deze overgeslagen, uiteindelijk zijn we er zes keer ingeweest. Doordat de achtbaan er eigenlijk heel rustig uitziet dachten wij dat hij voor kinderen was. Dit bleek niet zo te zijn. Als je in de rij staat moet je op een gegeven moment kiezen. Force of Fear. Dit zijn twee verschillende achtbaantjes met een gezamelijke wachtrij. Force maakt wat meer scherpe bochten en Fear gaat wat stijler en komt over een paar wipjes heen. Beide zijn het waard, maar als wij moeten kiezen, dan kiezen we voor Fear.

Taron

De achtbaan Taron in Phantasialand.

Dit vond ik persoonlijk de leukste attractie van allemaal. We zijn er niet voor niets zeven keer ingeweest. Deze achtbaan gaat niet over de kop, maar slingert prachtig door een van de themagebieden. Er zitten twee versnellingen in, die je afschieten de lucht in. De snelheid is heerlijk en eigenlijk moet je het gewoon beleven. Veel plezier

Shows

Phantasialand heeft altijd veel shows. Muziek, dans en toneel alles komt voorbij. Dus gaat u met kleine kinderen of hou je zelf niet zo van achtbanen, dan hoeft je, je dus niet te vervelen!

Phantasialand is…

Geweldig. Het pretpark is mooi ingericht, de afstanden zijn niet te groot, de medewerkers zijn vriendelijk en de prijs/kwaliteit verhouding van eten is beter dan bij andere parken. Je hoeft je in een wachtrij niet te vervelen, want je waant je in een andere wereld! Mijn advies? Zoek je wat om te doen, bezoek Phantasialand (Wintertraum)! Hopelijk heb je iets aan onze ervaring van Phantasialand Wintertraum gehad.

Delen: